Affärsutveckling

Vi tar er från prat till resultat.

Dagens snabbfotade marknad kräver ständig utveckling av affärsmodeller som uppfyller framtidens kundbehov. Vi har lång erfarenhet av strategisk affärsutveckling både nationellt och internationellt. Vi ger våra kunder förmågan att ta fram hållbara affärsmodeller med praktiska metoder som kombinerar affärsanalys med produktiva workshops.

Låter detta intressant?
Kontakta oss! Antingen via formuläret här på sidan, eller ring direkt 08-585 011 00.

Erbjudanden inom affärsutveckling

Verktyg för dagens affärsvärld

Verktygslådan för affärsarkitekter

Verktyg för affärsutvecklare

Här får du tillgång till korta video tutorials om de viktigaste metoderna för affärs och verksamhetsutveckling. Du får även mallar och Microsoft office verktyg för att arbeta med Business model canvas, Value proposition design, Business model patterns, Blue ocean strategy, Omvärldsanalys, Strategiutveckling och implementation.
Verktygslådan är en självklarhet för alla som jobbar med strategi-,affärs- och verksamhetsutveckling.
Här gör vi know-how tillgängligt för dig närsomhelst varsomhelst.

Business Innovation Boost

Utveckla affären snabbare, effektivare och smartare!
Business Innovation Boost syftar till att lyfta blicken bortom traditionella branschgränser och designa morgondagens tillväxtområden ur ett kund- och upplevelseperspektiv. Målet är att på 30 dagar skapa konkreta steg till nya affärer. Nya typer av digitala lösningar och förändrade kundbeteenden förändrar er branschlogik. Nya typer av aktörer ger sig in på er spelplan. Håller du med om att strategiplanering inbegriper både att trimma nuvarande affärsområden och att innovera nya tillväxtområden? Se videopresentation nedan. Verkar det intressant? Kontakta oss! Antingen via formuläret här på sidan, eller ring direkt 08-585 011 00.

Bränn affärsplanen...

… och börja utveckla affärsmodellen.

Utveckla din ledningsgrupp med den nya generationens affärsutvecklingsmetoder för ett hållbart ledningsarbete där alla deltar. Ledningsgrupper och dess medlemmar leder arbetet i organisationen men hur leder man ständig tillväxt?

Vi erbjuder nya enkla metoder som engagerar hela ledningsgruppen i affärsutvecklingen, affärsutveckling där alla är med. Ni får snabbt en gemensam helhetssyn av er affärsmodell.

Låter detta intressant? Kontakta oss! Antingen via formuläret här på sidan, eller ring direkt 08-585 011 00.

Förändringens Fyra Rum ®

Accelerera förändring och utveckling med IRM och Förändringens fyra rum®

Fyrarummaren som den också kallas, har i decennier hjälpt – och fortsätter att hjälpa
– hundratusentals människor och deras verksamheter att lyckas, världen över.

Vi ger dig möjlighet att tränga bakom konceptets fasad för att få kunskap och erfarenhet
om hur det kan användas för att accelerera förändring. Du får kunskap om vad som
kan hindra och möjliggöra förändring och utveckling samt praktiska verktyg för att
underlätta processen.
Vi stödjer er utifrån var ni befinner er och vad ni vill åstadkomma.
Här presenterar vi fyra olika tjänsteerbjudanden på temat Fyrarummaren.

Utbildning

Värdeskapande kundinsikter med Value Proposition Design

En halvdags intensivkurs i att skapa erbjudanden som kunder älskar och rekommenderar!

Att skapa riktigt attraktiva erbjudanden till kunder kan upplevas som en nästan oöverkomlig utmaning i dagens snabbrörliga affärsmiljö! Men det finns hjälp som gör det mycket enklare och roligare.

Kundfokusering handlar om att bygga en djup insikt i kundens behov i just den situation som tjänsten eller produkten är tänkt för, vad är kundens mål just här och nu?

Kundinsikter handlar inte om att göra antaganden om kundens behov, kundinsikter handlar om analys och innovation. Många organisationer analyserar hur de egna produkterna eller tjänsterna används och uppskattas av kunderna, men viktigare insikter uppnås genom att analysera kundens situation och de behov som uppstår i den situationen. Vilket ”jobb” vill kunden få gjort?

Denna intensivkurs ger dig verktyg, förmåga och inspiration att klargöra vad din organisation behöver förstå om era kunders behov, hur ni kommer fram till denna insikt och vad ni ska åstadkomma för att hjälpa era kunder att nå sina mål.

Kursen omfattar
  • Varför är kundinsikter viktigare idag?
  • Vem är kunden och hur beskrivs ett kundsegment?
  • Vad är en kundsinsikt och hur fångar vi den?
  • Hur skapas en kundinsikt?
  • Hur används en kundinsikt för att skapa ett erbjudande?
Kurstillfällen

Förmiddag torsdag 7 december 2017 kl. 08:30-12:00

Pris och plats

2.900 kr exkl moms. Nylanseringserbjudande: Gå tre från samma företag till priset av två!
Kursen hålls i IRMs lokaler på Garvargatan 9C på Kungsholmen i Stockholm.

Anmäl dig här>>

Kursledare

Affärsutveckling AffärsutvecklareKursen leds av Torbjörn Olsson. Han har en gedigen internationell erfarenhet av kundfokusutmaningar inom B2B produkt och erbjudandeutveckling, marknadsföring och försäljning. Torbjörn arbetar med såväl mindre tillväxtbolag som stora etablerade organisationer och är en uppskattad rådgivare och coach.

Business Model Design

Välkommen till en kurs i strategisk utveckling av affärsmodeller. Under två dagar lär du dig analysera, beskriva, innovera och designa affärsmodeller. Hur tänker du dig att din affärsmodell ser ut om fem eller tio år …eller om sex månader? Vill du behålla din position på marknaden? Vill du avancera?

Läs mer om kursen och anmäl dig här>>

Certfierad Affärsarkitekt Master

Vi ger dig förmågan att bygga adaptiva verksamheter med en kapacitet att snabbare genomföra strategiska val och ta vara på nya möjligheter.

I samarbete med Dataföreningen Kompetens levererar vi ett utbildningsprogram som ger dig ett helhetsperspektiv. Vi för samman affärsstrategi, affärsmodeller, förmågor, IT och organisation. Programmet stärker din förmåga att arbeta med modern och strategisk affärsutveckling. Se videopresentation av utbildningen nedan, eller
Läs mer om utbildningen och anmäl dig här>>

Se hela IRMs kursutbud här