Anmäl dig till Vintergatans bokcirkel genom att fylla i formuläret nedan

Vintergatans bokcirkel

Under hösten 2019 startar vi en bokcirkel, 4 träffar, kring boken ”Vintergatan – din verksamhetskarta”. Bokcirkeln är öppen för alla som är intresserade av att läsa om och diskutera metoden/modellen Vintergatan tillsammans med Cecilia Nordén, verksamhetsarkitekt och bokens författare, samt  Johanna Aadde verksamhetsutvecklare och förändringsledare.

För att få till bra diskussioner planerar vi för en grupp om minst 6 deltagare. Du behöver inte ha erfarenhet av Vintergatan för att delta. Anmäl dig i formuläret på denna sida.

Datum för höstens bokcirkelträffar 2019

  1. Tisdag 8 oktober
  2. Onsdag 23 oktober
  3. Onsdag 6 november
  4. Tisdag 26 november

Röster från föregående bokcirkel

”Bra att diskutera boken utifrån allas olika situationer. Gav mycket att sätta det boken beskriver i både mitt eget sammanhang o de andras sammanhang.”

”De här träffarna har gett jättemycket! Helt klart värt både tiden och insatsen.”

Läs bokrecensioner

Fyra träffar

Vid fyra tillfällen träffas vi en timme på morgonen och diskuterar ett avsnitt av boken. Inför varje tillfälle förbereder alla sig genom att läsa och reflektera över ett par frågeställningar. Under morgonen diskuterar vi avsnittet och de reflektioner vi gjort.

Varje träff startar kl. 08:00 och håller på en timme. Lättare frukost serveras.

Första tillfället

Till första tillfället har vi läst del 1 ”Därför Vintergatan” och del 2 ”Skapa din egen Vintergata”.
Reflektioner Vi kommer diskutera vårt behov av att kunna avbilda verkligheten, och frågan; Hur skapar du en egen Vintergata?

Andra tillfället

Till andra träffen har vi läst del 3 ”Vintergatan som ankarmodell”.
Reflektioner Vilka användningsområden finns det för Vintergatan? Hur kan vi kombinera fler perspektiv och på så sätt förstå mer tillsammans?

Tredje tillfället

Till tredje träffen har vi läst del 4 ”Få det att hända”.
Reflektioner Hur får vi in Vintergatan i vårt gemensamma utvecklingsarbete? Hur klarar vi att vandra mellan olika tidsperspektiv och olika iterationer av förändring?

Fjärde tillfället

Till den avslutande träffen har vi läst del 5 ”Fördjupning och sammanfattning”. En fördjupande reflektion över boken avslutar bokcirkeln.

Pris

Att delta kostar 4 000 kr exkl. moms. I priset ingår boken ”Vintergatan – din verksamhetskarta”,  en lättare frukost samt Cecilia Nordéns och Johanna Aaddes fulla engagemang. Om du redan köpt boken får du kostnaden för bokcirkeln reducerat med bokens pris.

Plats

IRMs lokaler på Garvargatan 9C i Stockholm

Välkommen!

Cecilia Nordén

Bokcirkeln leds av verksamhetsarkitekt Cecilia Nordén, bokens författare, samt verksamhetsutvecklare och förändringsledare Johanna Aadde.

OBS  Prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följ oss på Linkedin för att inte missa inbjudan till fler bokcirklar och andra event.